Krajalnica ibis

W biznesach dodatkowo w gospodarstwach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w pewne, cienkie plastry. Dotyczy to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica bywa wykorzystywana zarówno do własnych celów, na przykład do cięcia warzyw lub produktów, gdy chcemy ich w form cienkich plasterków.

W zależności od tego, co myślę kroić na krajalnicy, jest ona wyposażona w specjalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co pozwala łatwo "wgryźć się" w jego strukturę i zapewnia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeśli idzie o wędliny czy sery, chce nam zwłaszcza na małych, równych plastrach, które wycina się sprawnie i bez specjalnego wysiłku. Do tego końcu używamy krajalnicy z prostą, jednak bardzo poważną krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, jak i niezwykle małymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do klubów gastronomicznych także do sklepów. Jest powierzana przez producenta ze względu na domową wielką wytrzymałość i łatwość obsługi. Dzięki tym ruchom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z poziomu bezpieczeństwa i higieny pracy, może podejść do lektury z krajalnicą i oferować swoim klientom wędliny czy sery pokrojone w precyzyjne plastry. Krajalnice dobrych firm pozwalają na szybkie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej kwocie wędlin lub serów, przy małym wkładzie funkcji i wartości pracownika. Taka krajalnica w handlu pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś przeznaczano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy obecne stanowi wymagane na wzór w przypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.